Vi badade och solade

Lena minns: Vi badade i det jag kallade ”Gropen”, men andra tydligen Ödledammarna, där vatten hämtades till närbelägna Slakthuset. På den tiden hade jag inte hört talas om vare sig om ödlor eller slakthus – i så fall hade jag kanske haft mina betänkligheter. Men i det vi kallade “Gropen” badade jag gärna, naken förstås, det gjorde alla barn på den tiden. Vattnet sägs ha varit kallt, men sånt märker man väl inte som barn.

LenaoPeter0026-Gropen

Flaten2 Vi ungar kunde åka badbuss till Flatenbadet också. Jag tror att det var gratis, och även jag åkte med, vilket är konstigt, eftersom jag var så blyg, länge ensambarn och alltså helt utan dagis- och gruppvana. Men det enda minne jag har är att man fick en slät bulle och mjölk, som var ljummen och började bli liite sur i sin vita plastmugg. (Kräsmagad, som sagt.)

I boken “Den vita staden” hittade jag bilden till vänster: “Bussresorna till Flatenbadet, en verksamhet som många stockholmare fått uppleva. Foto K W Gullers, ur ”Stockholm – the summer city”, 1948.”

Ibland åkte vi till Flaten med familj och vänner. Tydligen kunde man låna roddbåt där också, för det hittade jag en bild på.

Vi satt gärna och ofta på filtar, både vuxna och barn, med eller utan fika.

Bakgrunden var sig ganska lik förra året (utom byggbarackerna).

Men åt andra hållet såg det ut så här:

Här sitter jag med kompisar vid ”skogen” i närheten av lekplatsen. Åtminstone jag gillade att sticka.

Badade du också i Ödledammarna och åkte med Flatenbussarna? Eller minns du något HELT annat? Skriv en kommentar nedan eller mejla oss på ”Vad minns du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s