Vi bodde – om än trångt

Lena minns: I den här ettan bodde vi  tills vi blivit fem personer. Mina föräldrar sov i bäddsoffan på bilden, jag och min bror i kökssoffan och lillasyster i babykorg. När vi hade övernattande gäster fick alla barn ligga på golvet under matbordet.

Jag tror att kompisarna bodde i en tvåa, men vi fick vi bara vara i köket. Barnen sov i köket och jag tror att de vuxna låg i ett sovrum bortanför vardags/finrummet, men jag är inte säker, för så långt kom jag aldrig.

Om telefonen ringde i vardagsrummet fick min kompis svara, men inte gå på det fina parkettgolvet, bara på mattorna.

Hos oss lekte vi överallt – dvs i rum och kök. Vår etta låg på nedre botten: Vardagsrum till vänster och kök till höger. Plattan vi klev på för att klättra ut och in genom köksfönstret finns fortfarande kvar.

Enskede-fönster-IMG_7199

Hur bodde ni? Du kanske har bilder hemifrån? Eller så minns du något HELT annat. Skriv en kommentar nedan eller mejla oss på ”Vad minns du?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s