Här samlar vi minnen. Ju fler som bidrar desto bättre blir det förstås!

Det här är vi som hjälpts åt att samla våra minnen på Enskedebilder: Karta – här bodde vi – och handlade. Välkommen du också – att berätta egna minnen eller tipsa oss om vad vi kan ta upp. 

Vi som startade bloggen gick i Nytorps enhetsskola och bodde i omgivningarna. 45 år senare träffades vi igen – och började minnas. (Fotot togs av servitrisen -som också var från Enskede!).

Här samlar vi egna och andras minnen – och lite fakta: Hur var det att leva där? Hur blev det sen? Och hur var det innan?

Välkommen att bidra, du också – med bilder, berättelser, tankar och tips!

Minns du tiden före Globen? Badade du i Ödledammarna eller cyklade på crossbanan intill? Eller har du helt andra minnen – kanske från andra delar av Enskede?

Kolla in vad andra minns. Längst ner på varje sida kan du kommentera. Vill du hellre kontakta oss direkt? Skriv ett mejl längst ner på denna sida.
Det kan vara kort eller långt och handla om exempelvis: Var och hur vi bodde: hemmafruar, trångboddhet och kvartersaffärer. Vad vi roade oss med: på gårn och i gungparken, i skogen, på Enskede bio, Kaza och Enskede Kvarn, med filmisar, brännboll, bondtolvan, badbussarna till Flaten.

Eller nåt HELT annat! Alla är välkomna att ”mata” bloggen. 

Vad man menar med ”ENSKEDE” har förändrats över tiden.
I jubileumsskriften ”Enskede 100 år” valde hembygdsföreningen att ta med ”hela det område som längre eller kortare tid ingått i begreppet ENSKEDE, dvs östra Söderort, 25 stadsdelar”.

Och till ”Enskedebilder” är alla välkomna!

Nedan kan du skicka mejl direkt till Lena, som är redaktör: 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s