En del av oss var sportigare än andra

Ovan: del av Johanneshovs IP och Isstadion som öppen bandyarena ca 1955.
Hela bilden finns på sidan om Johanneshovs IP.

Här kommer flera bilder, denna gång med tema sport. (Klicka för större bilder.) 

Hans-Göran har hittat två bilder: De visar laguppställningen i klasslaget för antingen klass 4b eller 5b. Bilderna togs under vår klassresa till Mariefred 1955 eller 1956.

Den översta bilden visar B-laget i fotboll. Översta raden från vänster: Leif, Bosse, Lasse?, Leif. Nedre raden från vänster: Christer, Kjell, Kjell

HG-B-lag-fotboll1955-6 (2)

Nedan har vi A-laget vid samma tillfälleÖversta raden från vänster: Pigge, Rune, Torbjörn, Jörgen. Nedre raden från vänster: Hans-Göran, Anders, Bosse.

HG-A-lag-fotboll1955-6 (2)

Åkes bild visar ett gäng från Enskede Röda på utflykt till Lida friluftsgård nån gång på femtiotalet: Om jag inte minns helt fel är det i övre raden från vänster: Hasse, Hasse, Arne, Kjelle. I nedre raden: Kuje, jag själv och Arne. Märkligt, man minns knappt namnen på dom man träffade igår men dom här namnen verkar sitta…

Min tröja är nästan en Bajen-tröja fast de gula och svarta ränderna har bytt plats.

Åke-EnskedeRöda-lag-Lida-50-tal (2)

PS: Den okunniga redaktören Lena blev lite förbryllad över färgerna på tröjan: är det inte grönt och vitt som gäller? Men har nu lärt att Hammarby mellan 1918 och 78 spelade i svartgult. Och den tigerrandiga har t o m egen Facebookgrupp! Där kan man hitta historien om tröjorna: De övertogs från Johanneshof IF när det uppgick i Hammarby 1918. Och Johanneshof IF hade i sin tur övertagit dem från Eriksdals IF, när de två lagen slogs ihop.

Evy har bildbevis på att hon var med i skolmästerskapet: Det hölls skolmästerskap i friidrott varje år på högstadiet. Tydligen befann sig Jan Halldoff där och fotograferade vid detta tillfälle! Jag fick fotot av min idrottslärare Gudrun Thorson. Hittade det nu när jag letade efter klassfoton.

Det är på Johanneshov IP vi springer, innan Hovet byggdes! Vi är ju gamla – så gamla att man som synes sprang stafett i sockiplast eller barfota. Och vårt lag vann även de efterföljande åren i åk. 8 och 9!! Vi var en riktig”idrottsklass” – åtminstone vi tjejer!!

Evy-skolmästerskap-JohanneshovsIP1958 (2)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s