Lite musik från vårt glada sextiotal

Bilden ovan visar dock dansande tyska ungdomar: Twist från Bundesarchiv, Christa Hochneder [CC BY-SA 3.0 ], via Wikimedia Commons

Tomas har delat med sig av musiksnuttar när han bjudit in till träffar. Här en favorit i repris: TWIST!

Först en varning:

”What has happened to our concept of beauty and decency?
And morality!”

Tomas minns: Den 3 nov 1962 tryckte John Evert och jag på mentometerknappen för ”Let´s dance” med Chris Montez som blev etta på Tio Topp.

En populär dans introducerades som heter ”Twist”. Man kan inte annat än hålla med dåvarande presidenten i USA, Eisenhower:

”Moraliskt förfall!!”

En reaktion på ”Lite musik från vårt glada sextiotal

  1. Christer har skickat in sin berättelse om två grabbar som råkade hamna på en mannekänguppvisning och fick träsmak – allt p g a sitt musikintresse:
    Ibland får man offra sig för den goda sakens skull. Detta måste ha varit 1960 +/- något år. Vid den här tiden spelades en låt ofta som hette ”Red River Rock” med Johnny and the Hurricanes, en riktig bra och rockig låt. Det gjordes en svensk version av Sven-Gösta Jonsson, Den rockande samen, kallad ”Vid foten av fjället”. Jag och en kompis gillade den och vi hörde att Jonsson skulle uppträda på ett speciellt ställe i stan. Detta ställe var varuhuset Sidenhuset som låg på Hamngatan mitt emot NK. Omständigheterna kring det hela var en mannekänguppvisning. Vi åkte dit, kom in och fick sitta någonstans på golvet och beskåda denna mannekänguppvisning först. Efter halvannan timme eller så var det äntligen dags för Jonsson att uppträda. Han sjöng sina låtar, bl a ”Vid foten av fjället” förstås. Vi var nöjda efteråt men hade ont i baken efter vår obekväma position i lokalen. Men det var det värt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s